Fiksni komarnici spadaju među cjenovno najpovoljnije rješenje za zaštitu od prodora neugodnih insekata u prostoriju. Prikladan za ugradnju na prozore, kroz koje ne trebate pristup do vanjskih prozorskih polica, cvijeća i drugih stvari. Fiksne komarnike odlikuje dug životni vijek i jednostavna montaža te demontaža.

Sastavljen je iz ALU profila (dim. 25x11 mm) i gotovo nevidljive plastificirane mreže iz staklenih vlakana koja je otporna na vanjske vremenske utjecaje, minimalno smanjuje protok zraka i upeta je u profil s gumiranom cijevi. Profili su dostupni u bojama: smeđa, bijela ili prirodni aluminij. Fiksni komarnici su jednostavni za montažu.

Načini pričvršćenja fiksnih komarnika:

  • S vijkom kroz profil - montiramo neposredno na prozorski okvir vanjske strane kao komarnik sa sponom, mreža pokriva prozorski otvor.
  • S kopčom - montiramo neposredno na prozorski okvir s vanjske strane. Komarnik lakše uklanjamo s okretanjem kopče.
  • S opružnom nožicom - montiramo bočno kroz profil, između prozorskog otvora. Protok svjetlosti smanjujemo za širinu profila komarnika.
  • Sa "Z" nosačima - montiramo neposredno na prozorski okvir s vanjske strane. Komarnik možemo ukloniti i s unutarnje strane prozora. Pri tom ne smanjujemo protok svjetlosti za širinu profila komarnika.

        S vijkom kroz profil

           S kopčom

S opružnom nožicom

               Sa "Z" nosačima
Stolarija SAP by nolimit